Perennojen kestävyydestä
Olemme lähes 30 vuoden aikana kokeilleet yli 2000 erilaista perennalajia tai -lajiketta. Näistä kokeiluista on tällä hetkellä taimistollamme viljelyssä noin 1200 lajiketta.

Taimien avomaaviljely vähälumisella Perämeren rannikkoalueella on vuosien kuluessa karsinut heikoimmin talvehtivat lajikkeet pois viljelystä. Monet kestävimmistä kasveistamme ovatkin ns. isoäidin perennoja! Hinnastostamme löytyy kuitenkin myös arkoja lajikkeita rohkeille kokeilijoille. Vuosien mittaan olemme keränneet kokemuksia eri kasvilajien talvehtimisesta Pohjois-Pohjanmaalla. Uskomme, että kokemusten perusteella laatimamme kestävyysluokittelu pätee myös muualla Suomessa. On muistettava, että kestävinkään kasvi ei menesty epäedullisella kasvupaikalla. Mitä lumisempi alue on, sitä varmemmin taimemme talvehtivat. Perennat ovat arkoja erityisesti alaville paikoille syntyvälle jääpoltteelle, joten suosittelemme tekemään perennaistutukset kohopenkkeihin tai viettäville kasvupaikoille.

Luettelossamme hyvin kestäviksi (HK) ilmoitetut kasvit ovat menestyneet myös ankarina talvina; arat (A) menehtyvät melkein joka talvi.