Särkän Perennataimisto  on aloittanut toimintansa v. 1985. Taimistolla kasvatetaan yli 1000 erilaista perennalajia tai -lajiketta. Viljelyssä on paljon vanhoja, pohjoista alkuperää olevia kasveja - esim. punaruusujuurta (Rhodiola kirilowii var. rubra) ja paikallisia kantoja, kuten mm. lapinneilikka (Dianthus x courtoisii). Taimien lajikeaitous ja kestävyys ovat meille tärkeitä asioita. Lisäämme ja kasvatamme perennat omista emokasveistamme. Lisäksi kokeilemme koko ajan uusia kasveja, joista valitsemme tuotantoomme parhaat. Valikoimistamme löytyy myös harvinaisempien perennojen ja köynnösten sekä luonnonkasvien taimia.

Taimistolla on taimimyymälä, jossa on tarjolla oman perennatuotannon lisäksi 400 nimikkeen valikoima puuvartisia kasveja. Kokonaisvalikoima lähenteleekin 1500 nimikettä.Valikoimissamme suosimme pohjoissuomalaista taimituotantoa. Taimistolla on laajat näyteistutukset, joita täydennetään ja laajennetaan vuosittain. Tällä hetkellä istutuksissamme on noin 950 perennalajia sekä puita, pensaita, ruusuja ja köynnöksiä. Kasveilla on nimikyltit. Istutukset toimivat uusien lajikkeiden koeistutuksina ja myynnissä olevien kasvien lisäyslähteenä. Tutustu näyteistutustemme lajiluetteloon.

Myymme perennoja ympäri Suomea myös taimimyymälöille, taimistoille sekä kunnille ja kaupungeille. Jälleenmyyjille ja julkisten kohteiden rakentajille lähetetään tukkuhinnasto pyydettäessä.
   
 
Ryhmien vierailut sopimuksen mukaan.
Särkän Perennataimisto
Valtatie 925, 92210 ARKKUKARI, (Raahe),
Puh: (08) 263 369
e-mail

Ajo-ohje taimistolle
Perennoja kasvihuoneessa Perennoja myyntipöydillä Perennat syksyllä
 
Paluu taimiston pääsivulle
Tämä sivu on päivitetty 25.2.2019